Başlangıç > ALMANYA HABERLERİ > Bartın Üniversitesi`ne destek

Bartın Üniversitesi`ne destek

Almanya`nın Essen kentinde bulunan Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (ALBARDER) Bartın Üniversitesi yararına gece düzenledi.

Mustafa TIĞLI

WESEL – Wesel Niderrheinhalle Salonu`nda düzenlenen Bartınlılar Gecesi, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yöre dernek yöneticileri ve çok sayıda gurbetçinin katılımı ile gerçekleşti. Açılış konuşmasını dernek başkanı Ahmet Gökgöz, geceden elde edilen gelirin Bartın Üniversitesi yararına kullanılacağını söyledi. Gökgöz: Üniversitemize, Albarder olarak sahip çıkıyoruz. Sizlerde üniversitemize sahip çıkın. Bartın Üniversitesi, ilimizin gururu olmuştur. Bu üniversite Bartın İlimize, ekonomik alanda canlılık katacaktır. Derneğimiz her zaman olduğu gibi yardımlarına devam edecek“ dedi. Bartın milletvekili Tunç ise  iktidar partisi olarak Bartın`a  küçümsenmeyecek  hizmetler yapıldığını belirterek şöyle devam etti: “Bartın 182 bin nüfuslu, Ankara`ya çok yakın bir ildir. Son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım imkanları da oldukça iyileştirilmiştir, Bartın`ın 3 bin yıllık tarihi geçmişinden kaynaklanan tarihi dokusu, doğal güzellikleriyle önemli bir cazibeye sahip olmakla beraber, Bartın Üniversitesi ile bu zenginliği daha da artmıştır. Bartın Üniversitesi`ne 2009`da toplam 13 milyon 382 bin TL. ödenek ayrılmıştır. 2010 yılında 17 milyon Türk Lirası, 2011 yılında 22,4 milyon TL., 2012 yılında da 26,8 milyon TL. ödenek öngörülmüş, önümüzdeki üç yıl için toplam 66 milyon TL. ödenek ayrılmıştır. dedi.  Bartın Üniversitesi Rektörü Kaplan, Bartın Üniversitesi yararına yapılan gece için dernek yönetimine teşekkür ederken, Bartın`ın bir Üniversite şehri olması için çalıştıkları ifade etti. Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:  “ Almanya`daki Bartınlılar Derneği Albarder, bundan öncede üniversitemiz yararına bir kermes düzenleyerek eğitime olan hassasiyetlerini ortaya koymuşlardır. Bartın Üniversitesi, kendi alanında yaptığı çalışmalar ile kısa zamanda güzel işlere imza atmış ve tercih edilen ve saygın üniversiteler arasında yerini almıştır. Bartın, üniversite şehri olma yolunda ilerliyor. Üniversitemize yararına yapılan bu gecede olmaktan büyük şeref duyuyorum “ dedi.

Gazetecilere teşekkür plaketi
Gecede, basın mesuplarını da, derneğe ve Bartın Üniversitesi için  yaptıkları tanıtım katkılardan dolayı  Anadolu Ajansı`ndan Cevdet Albay, Post ve Türkiye Gazetesi`nden Mustafa Tığlı, Doğan Haber Ajansı`dan  Temel Elcivan ve Mustafa Güleç plaket aldı. Gecenin eğlence bölümünde ise, Yusuf Güney, Ankaralı Yasemin, Aydın Çimen, Ebru ve Sinan Yılmaz sahne aldı. Geceye katılanlar, Yusuf Güney`in söylediği parçalar salondakıleri çoştururken . Ankaralı Yasemin ise sahneden aşağı inerek yaşlı bir hayranı ile birlikte oynadı.

Kategoriler:ALMANYA HABERLERİ
  1. RECEP BİLİR
    17/01/2010, 14:02

    Yakışır sana Mustafa kardeşim.Başarılı çalışmalarınn devamını dilerim.Sitede çok güzel olmuş ellerine sağlık.Görüşmek dileğiyle selamlar.

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın